Mijn ervaring als mama en mindfulness trainster is dat als we als mama de beste versie van onszelf willen worden, het heel belangrijk is dat we eerst onze eigen tekortkomingen, frustraties, blokkades, werkpunten ... - noem het zoals je wil - onder ogen zien en eraan werken. En dat we doen wat ons gelukkig maakt.
Zo ontstaat er persoonlijke groei.

Hoe meer rust en (eigen)liefde we vinden, hoe meer we het kunnen doorgeven aan onze kinderen. Als we goed voor onszelf zorgen dan voelen kinderen dat meteen en dat weerspiegelt zich in positief gedrag en innerlijke rust bij het kind

Mijn eigen groeiproces startte een zevental jaar geleden en het zal vast nog een jaar of 100 vragen. :-)

 

Het begon bij de geboorte van mijn oudste dochter. Ik besloot toen om een mindfulnesstraining te gaan volgen op zoek naar rust en geluk. Daarna volgden ook heartfulness, yoga, coachings enzovoort.

Sommige deelnemers zien me als een levend Boeddhabeeld en vragen me of ik altijd zen ben.

Natuurlijk niet. Daar gaat het ook niet om.


Voor mij gaat het erom om vrije keuzes te maken en om tot inzichten te komen in onze automatische reacties, in onze gewoontepatronen.
En om tot inzicht te komen, om onze reacties te begrijpen, is het wel nodig om momenten van rust, van zelfreflectie in te bouwen.
 

Maar ik ben en blijf ook een mama die met vallen en opstaan er hier en nu het beste van probeert te maken, zowel voor mijn gezin als voor mezelf.
Ik merkte wel dat als ik aan de slag ging met mijn angsten, mijn frustraties, dat ik een vriendelijkere mama kon zijn. Ik doe nu wat ik graag doe, ik heb veel vrijheid en veel tijd voor mijn gezin. Ik ervaar nu veel meer rust, plezier, vrijheid en liefde dan vroeger.
Ik heb mijn weg gevonden, ik ben gelukkig en tevreden met het leven dat ik leid.

En een gelukkige mama zorgt voor gelukkige kids.

Nathalie Verschueren