Sprookje "Jij bent een prachtprins(es)" 
 

 

Bouw je graag mee aan een betere wereld voor onze kids,
BOEK ALVAST JE SPROOKJE VOOR € 23 (verzendkosten inbegrepen) door me te mailen: info@despierto.be of te bellen (0499/46.12.24)

 

Getuigenissen

Ik vind het sprookje heel mooi. Ik vind het een superidee om via het verhaal allerlei ideeen en oefeningen uit de Mindfulness toegankelijk te maken en vooral ook heel gewoon onderdeel van het dagelijks leven. Esther


Heel goed gedaan! Echt een prima manier om kinderen mee te krijgen in de Mindfullness.
Alle oefeningen zitten er in verwerkt op een leuke manier.  Katrien

 

Mooi verhaal en ik weet zeker dat je kinderen mee krijgt in deze aanpak. Mireille

Heel mooi, spreekt me heel erg aan. Een origineel sprookje. Goele

 

Het verhaal is af, nu de vormgeving nog.
Het sprookje ontstond tijdens een gezinsvakantie in Frankrijk. Elke avond vertelden we een verhaal en vulden we het samen aan.

Bij deze bedank ik mijn dochters graag nog eens voor hun inspirerende fantasie.

 


De laatste maanden stopte ik veel tijd, energie en geld in het realiseren van mijn droom. Ik zette ook de stap naar voltijds zelfstandige om volledig te kunnen focussen op mijn projecten, op wat ik graag en goed doe. Er is ook geen plan B, dus dit moet lukken! ;-)

Het verhaal is zo goed als af. De cover is ook klaar. Die kunnen jullie hierboven bewonderen. Prachtig he? :-)

Via Crowdfunding werden er sponors gezocht voor de illustraties, de opmaak- en drukkosten. We willen namelijk dat het een mooi boek wordt, niet enkel met een mooie boodschap maar ook mooi aan de buitenkant. Momenteel ben ik ook in overleg met Ballon Media. Het zou kunnen dat zij het sprookje gaan uitgeven.
To be continued...  :-)


Getuigenissen

Erika Van Tielen - mama, media en meer

"Ik vind het een mooi project van Nathalie. Ook ik droom ervan dat onze kinderen meer ruimte mogen innemen en 'nog even kind mogen zijn'.

Het hartje van mijn zonen zit absoluut op de juiste plek. Het zijn levendige en enthousiaste jongens, soms een tikkeltje luid. Thuis kunnen ze af en toe compleet 'loos' gaan. Op een ander komen er makkelijk verwijtende, afkeurende blikken en dat vind ik jammer.

Vroeger vond men een kind dat stilzat abnormaal. Tegenwoordig lijkt het de norm. Kinderen moeten maar meteen in de pas lopen. Nieuwsgierigheid en enthousiasme worden in de kiem gesmoord .

Wat meer begrip en empathie voor ouders onder elkaar en voor onze kinderen zou fijn zijn!"


 

Instituut voor Aandacht en Mindfulness

"Nathalie, wij vinden dit een prachtig initiatief waarbij mindfulness en heartfulness (of compassie en vriendelijkheid) op een speelse manier aan kinderen worden aangeleerd via een sprookje.

Dankzij mindfulness leren kinderen en ouders op een constructieve manier omgaan met moeilijke situaties, stress, pijn en faalangst. Het kan kinderen ook helpen om hun identiteit te vormen, hun veerkracht te verhogen en copingstrategieën te ontwikkelen om beter opgewassen te zijn tegen de uitdagingen in het leven.

Compassie of heartfulness kan ouders en kinderen helpen zacht te zijn voor zichzelf en meer vriendelijkheid en liefde te brengen in hun gezin."


 

 

Katrien De Keyzer, illustrator en vormgever

Ik heb met veel plezier al enkele tekeningen en de vormgeving van de video gemaakt. En het kriebelt om met mijn tekenpen verder in de wonderlijke wereld van de 3 prinsessen te duiken en die tot leven te wekken. :-) Ik sta heel erg achter het verhaal en de oefeningen, kortom het totaalpakket om voor jonge kinderen en ouders meer ademruimte en (eigen)liefde te stimuleren. Ik ben zelf ook vertrouwd met mindfulness en andere vormen van zelfontwikkeling. Naast mijn werk als zelfstandig grafisch ontwerper en illustrator volgde ik oa de opleiding intuïtieve ontwikkeling en gaf ik ook 3 jaar creatieve workshops voor jonge kinderen om meer rust te ervaren en om hun zelfbeeld te versterken. Omdat ik zelf als kind het gemist heb om te midden van alle indrukken van buitenaf en de soms zo harde, snelle wereld mezelf te kunnen zijn. Daarom is wat Nathalie doet zo'n meerwaarde voor de kinderen van nu, die sowieso gevoelig zijn. Omdat ik meegroei met mijn kinderen ;-) en ze nu al 2 zelfbewuste tienermeisjes zijn, richt ik me met de creatieve workshops e.a. niet meer tot kleine kinderen maar tot vrouwen en tienermeisjes. Ik heb zelf gemerkt hoe o.a. mindfulness, bewust worden van je lichaam, je adem, dankbaarheidsoefeningen doen, echt tijd maken voor elkaar, mezelf en mijn gezin meer in evenwicht heeft gebracht. Ervoor vloog ik teveel door het leven, nam te veel van anderen over en stapelde stress op die ik als hoogsensitieve niet kwijtgeraakte. Samen als gezin genieten van rust en liefde als anker - in deze toch wel drukke maatschappij - is heel belangrijk. Daarom geloof ik zo erg in het boek: 'Jij bent een prachtprinses!'. Dat dit sprookje hopelijk werkelijkheid mag worden! :-)


 

Sprookje "Elena in Elfenland"

Ik ben nu aan een nieuw sprookje aan het werken. Het gaat over een meisje Elena, die terecht komt in Elfenland.
We kijken samen met haar naar hoe de elfen leven.
Ze leven gelukkig en doen wat ze graag doen.
Het sprookje is een uitnodiging om stil te staan bij ons bestaan op aarde, bij onze manier van leven.
Ik hoop dat mensen hierdoor inzichten gaan krijgen en misschien andere keuzes gaan nemen in hun leven.