Mindful sprookje

Help je mee dit waar maken?

Over mezelf

Mijn levensreis hier

Coaching

Mijn aanbod online coaching

Workshops

Overzicht van mijn workshops

ONTVANG HET GRATIS EBOOK

In 5 stappen naar meer rust in je gezin!

 

Wie zijn prachtmama's? 
       
Prachtmama's zijn mama’s die zich net iets anders voelen dan de doorsnee moederkloek..

Ze hebben pit, zijn ondernemend en zoekende. Ze dromen van een betere wereld voor zichzelf, voor hun kids en voor anderen.

Ze hebben alles om gelukkig te zijn. Maar dat voelt niet altijd zo. Ze zijn op zoek…naar wat dat weten ze zelf niet altijd…. naar zingeving.
Of ze vragen zich soms af of ze al in ne mid-life crisis zitten?  ;-) 
Ook begrijpen ze niet waarom ze gewoon niet content kunnen zijn met hoe het nu is. Rationeel weten ze wel dat er heel veel is om dankbaar voor te zijn.
Maar dat voelt niet altijd zo. Het leven voelt af en toe zwaar en ook lichamelijk hebben ze soms klachten. Misschien zelfs al een burn out gehad. Ze hebben al gewerkt aan zichzelf en doen aan persoonlijke ontwikkeling, yoga of zijn bezig met spiritualiteit.

Soms met hun handen in het haar zitten.
Ze weten ze niet goed hoe te reageren op de woede uitbarstingen, faalangst of het temperament van hun kind.
Ze vragen zich af of ze het wel goed doen als mama.
Ze doen hun werk graag. Maar de balans tussen privé en werk blijft een moeilijk evenwicht.
Alleen maar huisvrouw zijn, is ook zeker geen optie. Dat zouden ze vreselijk vinden.

Ze hebben een toffe uitdagende zinvolle job en/of werken als zelfstandige.
Ze willen er zijn voor de kids, afspreken met vriendinnen, naar de yoga gaan, me-time inbouwen …..
Ze willen het allemaal zo goed doen. Ze hebben er ook wel nood aan. Zoeken diepgang, verbindingen met anderen, met gelijkgestemden.
Ze willen met andere woorden veel ballen tegelijk in de lucht houden en hebben zo het gevoel dat ze steeds achterop lopen.
They want it all. Maar het is wat veel, waardoor ze vaak moe zijn, zichzelf vaak voorbijlopen, piekeren, lichamelijke klachten hebben, geleefd lijken te worden, onrust en chaos ervaren,….
En daar word je natuurlijk niet echt gelukkig van.


Getuigenissen

* "Wat ik apprecieer aan jou zijn de concrete, aardse, praktische tools en acties die zorgden voor transformatie, echte veranderingen in mijn leven op een paar maanden tijd":

- Hoe ze nu meer grip heeft op haar leven,
- ze de dingen doet die ze echt wil doen
- van tijd voor zichzelf echt een prioriteit maakt
- minder tijd verdoet aan piekeren
- de manier waarop ze de dingen doet is veranderd, hele simpele dag dagelijkse zaken, meer met aandacht, met dankbaarheid
- zichzelf leert aanvaarden zoals ze is

Gwendo

 

*"Muriel startte een aantal maanden geleden het ik-ga-voor-mijn-droom-traject.

Toen ze hier begon met haar coaching was ze een beetje ten einde raad. Ze werkte lange dagen en haar energiepijl was heel laag.
Nochthans had ze getwijfeld om op gesprek te komen.

Want schreef ze "ik ken al wel alle tools en andere prachtmama's hebben er misschien meer nood aan als ik".
Ze haalde nog weinig plezier en voldoening uit haar werk als kinesiste. Het het kostte haar veel energie.

Ondertussen na een aantal maanden is er veel veranderd.

Als ze nu de kindjes aan school heeft afgezet, neemt ze eerst even tijd voor zichzelf. Een korte mediatie of wandeling. Ze neemt een halve dag per week tijd voor zichzelf.
Zo kan ik ook een betere coach zijn, Nathalie, zei ze overlaatst.
Wat ik idd alleen maar kan beamen.

Er is nu ook tijd en ruimte gekomen om voor haar eigen droom te gaan.
En haar droom zijn de Perfectionistas.
Vrouwen die moeite hebben met perfectionisme helpen het zichzelf wat makkelijker te maken"* Toen ik Linda leerde kennen, was ze net aan het herstellen van een burn-out. Ze had nog steeds heel wat lichamelijke klachten. Op het werk liep het moeilijk. Thuis was het ook vaak een gedoe en een strijd. Veel stress. Het was echt lastig en moeilijk. Haar zoon moest ook van school veranderen. Een heel traject met psychiaters, therapeuten, ...waardoor hij zich nog onzekerder ging voelen. En ook Linda, als prachtmama maakte zich vaak zorgen.

Nu heeft Linda geleerd dat hoe rustiger ze zelf blijft, hoe beter ze zorgt voor zichzelf hoe beter ze met haar zoon kan omgaan.
Hoe groter haar eigen draagkracht, hoe makkelijker het thuis wordt.
Hoe minder strijd er wordt geleverd.

Toen ze overlaatst op school voorstelden om haar zoon toch nog maar eens te laten testen om eventueel nog een label op hem te plakken. Kon ze op haar strepen gaan staan en heeft ze gezegd dat het nu wel goed is geweest. Hij is zoals hij is en punt. Dat had ze vroeger nooit durven zeggen.

Een tijdje geleden sprak ik haar nog: "het gaat nu goed met ons, Nathalie".
Ze is zelfs een aantal dagen zonder haar gezin op reis geweest!
Ook op het werk bezorgt ze zichzelf nu vele minder stress. Ze heeft geleerd dat goed goed genoeg is. Perfectie is niet nodig en zelfs dan nog verkoopt ze nog steeds meer dan haar collega's. :-) Ze heeft terug plezier in haar werk. Ze heeft geleerd op een andere manier om te gaan met sommige collega's. En ze heeft ook terug een vele beter contact met haar klanten, kan daar terug van genieten.

Betekent dat dat ze geen uitdagingen niet meer heeft? Nee natuurlijk niet.
Dat ze nu constant op een roze wolk leeft? Nee dat ook niet.
Maar wel ongelooflijk mooi hoe ze is gegroeid, hoe haar leven en dat van haar gezin een pak mooier en makkelijker is geworden.
Hoe ze meer in haar kracht staat, zich minder zorgen maakt en meer kan genieten van 't leven en meer innerlijke rust heeft gevonden.


* "Ik startte de met een zekere terughoudendheid. Toch kreeg ik enkele nuttige, hulpvaardige tips mee om mijn eigen leven terug beter in handen te nemen. Wat me aansprak bij Nathalie was haar goede balans tussen betrokkenheid en professionaliteit." Nadine


 

* Bij Nathalie hangt er altijd een warme sfeer. Voor mij echt iets om naar uit te kijken!" Doreen

Word lid van mijn GRATIS Facebookgroep "Prachtmama's" en krijg vele tips over hoe je meer rust en plezier in je gezin brengt!